Min: €0 Max: €30

Gevarieerd assortiment Hollandse vogelhuisjes

De vogels in onze tunten hebben moeite om geschikte nestplek te vinden. Dit komt omdat de mensen steeds meer woonruimte nodig hebben om in te leven. Daarnaast wordt er steeds meer woningen en schuurtjes gebouwd waardoor de natuurgebieden gebieden verdwijnen waar de buiten vogelz zicht prettig in vinden. Het aantal natuurlijke broedplaatsen neemt hierdoor drastich af en dat is natuurlijk jammer want heel veel mensen genieten van wilde vogels welke in onze tuinen hun kostje bij elkaar scharrelen. Gelukkig zijn er diverse manieren om toch deze vogels in uw tuin te krijgen. In onze webwinkel vindt u een aantal leuke producten die ervoor zorgen dat deze vogels uw tuin toch een geschikte plaats vinden om te verblijven. Wij hebben een aantal verschillende varianten van nest gelegenheden om van uw tuin een habitat te maken voor deze tuinvogels. U bent bij De Hollandse Klompenwinkel op de juiste plaats om deze te bestellen. Zoek eenvoudig een van de leuke vogelhuisjes uit die wij in ons uitgebreide assortiment hebben opgenomen, zodat de vogels een fijne nestplaats in in uw tuin of verdere omgeving hebben. Wanneer het broedseizoen begint zullen deze tuinvogels gretig gebruik maken van deze nestkast waardoor u nog veel meer vogels in uw tuin kunt spotten en misschien zelfs wel een nestje in uw tuin krijgt. Zo heeft u eigenhandig door het plaatsen van een van deze nestkastjes ook weer de vogels een beetje kunnen helpen, en dat is gewoonweg fantastisch! 

Waarom een vogelhuis plaatsen in jouw tuin?

Overweegt u om een van onze vogelhuisje aan te schaffen dan kunt u kiezen uit vele mogenlijkheden. Dit  is zeker een goede keuze wanneer uw tuin wel iets extra’s kan gebruiken. Wij bieden u dan ook een ruim assortiment met vogel nestkasten. Hierdoor is er altijd wel een nestkast die geschikt is voor uw tuin. Een vogelhuisje kan zeker wat extra's toevoegen aan de sfeer welk in uw tuin gecreëerd wordt. Denk dan bijvoorbeeld eens aan een klassiek vogelhuisje welke hangend tegen een geven of boom wordt aangebracht. Daarmee verrijkt u de tuin, maar veel belangrijker nog. U helpt hiermee onze vogels ook enorm. 

In de lente start voor de meeste tuin vogels het broedseizoen. Ze gaan dan op zoek naar een partner en zoeken een geschikte plek om te nestelen waar ze hun jonge vogels op kunnen voeden. Deze nestplaatsen zijn helaas niet altijd in overvloede beschikbaar omdat hun natuurlijke habitat steeds meer verstedelijkt. Hierdoor wordt het vinden van geschikte nestplaats steeds moeilijker wordt. Wij kunnen ze hier natuurlijk een beetje meer helpen door een nestkast in uw tuin te hangen, Hierdoor wordt het minder moeilijk voor deze tuin vogels om een nestplek te vinden. Een veilige nest omgeving is voorde vogels zeer belangrijk, omdat de vogels in de broedperiode zeer kwetsbaar zijn. Met het aanbrengen van een vogelhuisje zorgt u immers ervoor dat de vogels hier hun intrek in kunnen nemen. Hierdoor worden veel gevaren vermeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roofvogels of huiskatten. Deze kunnen gelukkig de binnenzijde van het vogelhuisje niet bereiken. Hier is dan ook zeer belangrijk om het vogelhuis voldoende hoog te hangen. Naast dan de vogels er heel blij mee zullen zijn is het natuurlijk ook hartstikke leuk om een vogelhuisje in de tuin te hebben.

De perfecte omgeving voor uw tuin vogels

Er zijn een aantal belangrijke dingen wanne u een vogelhuisje aan het uitzoeken bent. Bijna alle vogels hebben een voorkeur voor een vogelhuisje. De ene vogel heeft een voorkeur voor een halfhol vogelhuisje, terwijl een andere vogel liever een gesloten huisje met invlieg opening prefereert. Ook de grootte van de invlieg opening kan per vogelsoort variëren. De  ene vogel heeft voldoende aan een invlieg opening van 28 mm, terwijl de andere vogelsoort liever een invlieg opening van 32 mm heeft. Kijk dus goed naar de verschillende soorten nestkasten, dan kunt u goed inspelen op de voorkeuren van uw favoriete kleine vogels.

Naast het type vogelhuisje is ook de plaats van groot belang. Een tuin met meer begroeiing wordt vaker bezocht door de vogels dan een kale tuin waar bijna geen planten staan. Dit komt omdat de beplanting meer zaden en insecten oplevert. Ook hebben de vogels meer plaatsen waar ze zich kunnen verstoppen bij gevaar. Een tuin een beetje rommelig houden kan dus zeker helpen om de leefomgeving voor vogels iets meer aangenaam te maken dan een strakke tuin. Daarnaast is het zetten van een boom of grote struiken in uw tuin ook een goed idee. In een boom kunt u eenvoudig voedsel zoals vetbollen of pinda's ophangen wanneer de vogels dit nodig hebben in de winter. ook kunt u eenvoudig een vogelhuisjes aan de boom bevestigen. Dit is zeker geen must want ze kunnen net zo eenvoudig aan een schutting of gevel aangebracht worden. Tuinvogels hebben ook verschillende voorkeuren voor het plaatsen van vogelhuizen. De ene vogel heeft zijn nest graag op grote hoogte, terwijl de andere vogel al tevreden zijn met 2 of 3 meter. Het dient wel de voorkeur om een vogelhuisje stevig te bevestigen, bij voorkeur aan een muur of op een stevige boom. Ook is het belangrijk om een vogelhuisje aan te brengen op een plaats waar het niet kan inregenen en waar geen wind op staat. ook moet je een vogelhuisje niet in de volle zon aanbrengen. 

Vogelhuisklomp

Vogelhuisje in de vorm van een klomp. De vogelhuisjes zijn gemaakt van een houten klomp waar een gat is aangebracht voor een pimpelmeesje. Aan de bovenzijde is de klomp voorzien van een houten plaatje zodat de vogels ongestoord kunnen broeden en schuilen.  De klomp heeft een grootte van ca 30 cm en is leverbaar in zowel een geschuurde als een geverfde uitvoering.

Vogelhuisje in de vorm van een Hollandse woning

Wat is er nou mooier dan een Uniek vogelhuisje te kopen bij de Hollandse Klompenwinkel in de vorm van een nostalgisch Nederlands huisje. Wij kunnen de vogelhuisjes leveren in 2 uitvoeringen in de vorm van een Amsterdams grachtenpand en in een molen uitvoering. Ook hebben we 3 modellen in de vorm van een Zaans huisje in ons assortiment. Al deze producten worden vanuit voorraad geleverd vanuit ons magazijn.

Vogelhuisje met een gravering, tekst of logo

Wat is er nu mooier om een houten klomp in de vorm van een vogelhuisje weg te geven voor een geschenk of cadeau op een verjaardagfeest of als relatiegeschenk. Wij bij de Hollandse Klompenwinkel maken vogelhuisjes met een gravering van een zelf gekozen tekst. Ook kunnen wij de vogelhuisjes een persoonlijk tintje geven door middel van een LOGO of een naam. Deze vogelhuisjes zijn een ideaal relatiegeschenk om aan uw vaste klanten weg te geven bij een opening van een zaak of jubilea.

Vogelhuisje in het broedseizoen

Deze vogelhuisjes zijn een ideaal nestkastje voor pimpelmeesjes en koolmeesjes.  Binnenkort zijn de vogels druk in de weer om hun jaarlijks nestje te bouwen. Het beste moment om het vogelhuisje op te hangen is in het najaar of eind februari. De vogels  kunnen dan vast aan het vogelhuisje wennen of het gebruiken als winterverblijf tot ze in het voorjaar gaan broeden.

Maar op welke plaats kun je het beste je vogelhuisje ophangen? Hang het vogelhuisje op een hoogte van 2 tot 3 meter,met de opening  bij voorkeur naar het oosten. Zorg ervoor dat het vogelhuisje goed schoon is. Als er in het vogelhuisje gebroed is maakt u hem in het najaar goed schoon door de  oude nest te verwijderen en de vogelhuisjes schoon te spoelen met heet (gekookt) water.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »