De rood-witte houten tulp is het symbool van de ziekte van Parkinson

  • Posted on
  • By Stefan Molders - Molders Media
  • 0
De rood-witte houten tulp is het symbool van de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is erg ingrijpend, zeker als u dit heeft of u iemand kent die hiermee te maken heeft. Het is een aandoening van de hersenen die invloed heeft op de spierbewegingen door een te kort aan dopamine. Hiermee kunnen dagelijkse handelingen erg lastig worden wat heel het leven dan ook beïnvloed. Het is een heftige aandoening waar inmiddels al best wat over bekend is en waar ook grote stichtingen zich mee bezig houden. Het symbool van deze ziekte is de rood-witte tulp waarachter uiteraard een verhaal schuilt wat erg mooi is om meer over te leren.

Het verhaal achter de tulp

11 april en de rood-witte tulp worden beide geassocieerd met de ziekte van Parkinson. 11 april is het wereld Parkinson Dag, deze datum is gekozen omdat dit de geboortedag was van de arts die als eerste bepaalde symptomen van deze ziekte herkende en omschreef. Deze arts heette dr. James Parkinson en deze aandoening is dan ook naar hem vernoemd. Er werd gezocht naar een symbool waarbij mensen direct de wereld Parkinson Dag zouden herkennen, een krachtig maar toch mooi symbool. Omdat de datum van deze bijzondere dag in het voorjaar valt staan er veel bloemen in bloei en zo ook de tulpen. Een tulpenkweker is ingeschakeld om een nieuwe tulp te kweken die op of rond 11 april in bloei zou staan en vernoemd kon worden naar deze aandoening. Dit werd de prachtige rood-witte tulp zoals die nu geassocieerd wordt met Parkinson.

Wereld Parkinson Dag

Een keer per jaar wordt er op 11 april stilgestaan bij de mensen die leven met de ziekte van Parkinson. Er wordt aandacht gevraagd voor deze ziekte om hier onder andere meer begrip voor te krijgen. Deze progressieve aandoening verandert levens en dat is iets waar minimaal één keer per jaar wel bij moet worden stilgestaan. Dit is dan ook een mooie datum om met bijvoorbeeld onze rood-witte houten tulpen te laten zien dat u hieraan denkt en ermee bezig bent.

Een tulp die het hele jaar mooi blijft

De ziekte van Parkinson is niet iets wat alleen in het voorjaar aan de gang is. Het hele jaar door merken de mensen die deze aandoening hebben en de mensen om hun heen hier de gevolgen van. Om hierbij toch een beetje vrolijkheid te brengen op een manier die direct een eerbetoon is aan de wereld Parkinson dag kunt u ervoor kiezen om rood-witte tulpen aan te schaffen. Wanneer u het hele jaar door wilt genieten van deze prachtige tulpen dan zijn de houten rood-witte tulpen een geweldige optie. Ze hebben geen water nodig om er het hele jaar door fantastisch uit te zien.

Door het aanschaffen van een rood-witte houten tulp of een mooi bosje hiervan kunt u uiten dat u aan de mensen denkt die te maken hebben met deze hersenaandoening. Dit kunt u doen op 11 april maar hier hoeft u het niet bij te laten. Door rood-witte houten tulpen neer te zetten die het hele jaar lang mooi blijven kunt u hier het hele jaar blijven herdenken. Bestel de rood-witte houten tulp bij Dehollandseklompenwinkel.nl en laat zien dat u aan de mensen met Parkinson en hun familieleden denkt.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »