Gele vogelhuisklomp met boerenmotief

Gele vogelhuisklomp met boerenmotief

Lees meer...
€25,00 Incl. btw
Levertijd: wegens vakantie wordt uw bestelling na 5 augustus verzonden
Artikelnummer: 10500000

Gele vogelhuisklomp met boerenmotief

Houten klomp uitgevoerd als een nestkast voor een pimpelmeesje of koolmeesje. 

Plaats van de gele vogelhuisklomp met boerenmotief

Zorg dat de invliegopening altijd naar het noorden, noordoosten of oosten hangt. Dit zorgt ervoor dat hij uit de wind, regen of zon hangt.

Hang de gele vogelhuisklomp met boerenmotief op een rustige plaats. De meeste vogels houden er niet  van dat er te veel activiteiten rondom hun nest plaatsvinden.

U kunt bij het ophangen ook op de beplanting letten. Wanneer voldoende beplanting rondom de nestkast is helpt dit de  jonge vogels bij hun eerste vlucht. Dit geeft ze voldoende ondersteuning en zorgt voor een goede beschutting. Zorg er altijd voor dat er geen takken of andere obstakels voor de invliegopening hangen.

Een ideale hoogte om een nestkast op te hangen is 2 tot 2,5 meter van de grond. Dit zorgt ervoor dat katten en andere roofdieren niet direct bij de nestkast kunnen komen.

Het plaatsen van meerdere nestkasten naast elkaar is meestal geen goed idee. Zorg ervoor dat de nestkasten minimaal drie meter uit elkaar hangen voor verschillende soorten. Nestkasten voor hetzelfde soort dienen minimaal tien meter uit elkaar opgehangen te worden. Veel vogelsoorten hebben tijdens de broedtijd een territorium. Wanneer nestgelegenheden te dicht bij elkaar geplaatst worden kan dit leiden tot onderlinge ruzie.

U kunt het best een nestkast op te hangen in het najaar. De meeste vogels zijn dan namelijk al op zoek naar goede plekjes voor een nest. Daarnaast  kunnen ze gebruik maken om in de neskastjes te schuilen tegen de regen en de kou. De kans is heel groot dat als er een vogel overwintert in jouw nestkastje, hij in het voorjaar langskomt om zijn nestje te bouwen.

Schoonmaken.

Zorg dat in september of oktober de binnenzijde van de gele vogelhuisklomp met boerenmotief schoongemaakt wordt met kokend water. Wanneer het nodig is kun je de buitenzijde voorzien van een extra laklaag zodat hij weer een jaartje mee kan. 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »