Hollandse souvenirs

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
Hollandse souvenirs

Met de groeiende stroom aan toeristen worden Hollandse souvenirs steeds populairder. Typisch Nederlandse gifts zijn de klompen, tulpen en het Delfts Blauw. Al in de middeleeuwen werden de eerste houten klompen gedragen, dit waren toentertijd houten sandalen die goed beschermden tegen de modderige straten. Later werden deze sandalen in een klomp gelegd, waardoor de huidige houten klomp ontstond. Vanaf de 15e eeuw werden klomp uit één stuk hout gemaakt, waardoor de verkoop opliep. De ambachtelijke klompenmaker maakt houten klompen voor arbeiders, boeren maar ook als Hollandse souvenirs. Ze worden niet alleen verkocht als draagklompen maar ook als relatiegeschenk en souvenir klompjes.

Tulpen zijn ook bekende souvenirs uit Nederland. Toch komt de tulp oorspronkelijk uit Turkije, waar deze werden meegegeven aan een edelman uit Vlaanderen. Via deze edelman belandden de tulpenbollen bij een Oostenrijker, die zich later in Nederland vestigde. Op een nacht werden zijn mooiste tulpenbollen gestolen, waarna de ijverige tulpenbollenhandel in Nederland begon.
 

Een van de meest bekendste Hollandse souvenirs is het Delfts blauw. Dit is een type aardewerk met blauwe decoratie, dat zijn oorsprong in de stad Delft kent. Het was in de 16e eeuw het goedkopere alternatief voor het zeer kostbare Chinese porselein. Als traditioneel souvenirtje is het Delfts Blauw niet meer weg te denken.
 

Hollandse souvenirs cadeau geven

Toeristen zijn dol op souvenirs van Nederlandse bodem, er gaan ieder jaar dan ook miljoenen van over de toonbank. Voor Nederlandse emigranten zijn Hollandse souvenirs ontzettend leuk om te krijgen. Een cadeau rechtstreeks uit hun vaderland, daar gaat het hart van de emigrant sneller van kloppen.
 

Deze geschenken worden dan ook veel verstuurd naar familieleden en vrienden die in het buitenland wonen. Daarnaast is het een origineel relatiegeschenk voor buitenlandse zakenrelaties en nieuwe klanten. Het echte Nederlandse bedrijf geeft zijn werknemers vaak ook Hollandse geschenken als kerstcadeau of bijzonder geschenk.
 

Hollandse souvenirs verzamelen

Voor alles is een verzameling te vinden, maar Hollandse souvenirs verzamelen is wel een heel bijzondere hobby. Sommigen hebben er hun woning helemaal vol mee staan, prachtige Nederlandse producten in verschillende vormen. Kleine souvenir klompjes, houten tulpen in allerlei kleuren of een peper en zout stelletje van Delfts Blauw, de mogelijkheden zijn groot. Het verzamelen van Hollandse souvenirs gebeurt door zowel jong als oud, het is een uitdaging om altijd weer de nieuwste hebbedingetjes te vinden.
 

Bijzondere geschenken

Het toerisme in Nederland maakt een flinke groei door. In 2016 was het aantal toeristen in Nederland met 5% gegroeid ten opzichte van 2015. In dat jaar bezochten maar liefst 15,7 miljoen toeristen Nederland. Het Nederlandse landschap is vooral de afgelopen 150.000 jaar gevormd en kent een rijke geschiedenis. Nederland staat bekend om zijn traditionele klederdracht, de tulpenbollen en de molens. Deze zaken zien we dan ook veel terug in Hollandse souvenirs, die gretig aftrek vinden bij toeristen en zakelijke reizigers.
 

Ook steeds meer Nederlanders ontdekken de Hollandse souvenirs. Zo zijn de geboorteklompen enorm populair, mooie beschilderde klompen met de naam en geboortedatum van de baby. Ook de plantenhanger in de vorm van een klomp of een van de vogelhuisjes is een populaire aandenken. Hiermee worden veel tuinen en balkons prachtig opgesierd. Hollandse souvenirs zijn niet alleen geschikt voor toeristen en zakelijke reizigers, maar ook als relatiegeschenk of bijzonder geschenk bij een geboorte of jubileum. Daar kunt u mee thuiskomen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »