De Hollandse houten puzzel

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
De Hollandse houten puzzel

Puzzelen is al zo oud als de mensheid bestaat, de oermens maakte er een spelletje van om stenen en scherven in elkaar te passen. De eerste legpuzzel stamt uit de 18e eeuw. In die periode was de puzzel bedoeld om kinderen te laten leren. De houten puzzel heeft hetzelfde doel, kinderen leren spelenderwijs hun motoriek en geheugen ontwikkelen.

De Hollandse houten puzzel is voorzien van authentieke Hollandse afbeeldingen. Een houten puzzel voor het jonge kind, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.
 

Leren en spelen met de puzzel

Een puzzel behoort tot het ontwikkelingsmateriaal. Zowel op school als thuis leert het kind veel door het maken van een puzzel. De houten puzzel vergroot het ruimtelijk inzicht oftewel de oriëntatie. Daarnaast werkt het kind aan de fijne motoriek, de concentratie en het denken.
 

Een Hollandse houten puzzel is een leuk en leerzaam cadeau voor het jonge kind. Dankzij het materiaal is dit speelgoed goed bestand tegen een stootje. Houten puzzels zijn vaak de eerste puzzels waar het kind mee begint. De puzzelstukjes zijn voorzien van nopjes, waardoor het kind een betere grip heeft. Het houten puzzel plankje bestaat uit 8 puzzelstukjes, geschikt voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar oud. Wanneer het kind dit eenmaal onder de knie heeft, kan er overgestapt worden op een puzzel met meerdere stukjes.
 

Geef een Hollandse houten puzzel cadeau

Bij De Hollandse Klompenwinkel vindt u originele houten puzzels met Hollandse afbeeldingen. Hiermee leert het kind niet alleen zijn vaardigheden te ontwikkelen, ook leert het alles over Nederlandse tradities. De Hollandse houten puzzel is een leuk cadeau voor uw eigen kind, maar ook voor een kind dat vanuit het buitenland in Nederland is gaan wonen. Daarnaast is het een origineel geschenk voor een kinderopvang, peuterspeelzaal of gastouder.
 

Nederlanders die in het buitenland zijn gaan wonen missen vaak de typisch Hollandse producten. Verras hen en hun kind met een Hollandse houten puzzel. Deze heeft herkenbare afbeeldingen zoals klompen, traditionele klederdracht en molens. Ook het grachtenhuis, de fiets of de tulp sieren het houten puzzelplankje.
 

Houten puzzel met cijfers

Leren klokkijken is een proces van jaren, de meeste kinderen hebben hier moeite mee. Een vierjarige heeft nog geen besef van tijd, maar leert wel het verschil tussen dag en nacht en ochtend en avond. Toch is het belangrijk om op deze leeftijd al bezig te zijn met de klok. De houten puzzel met cijfers is een leuk begin om later de tijd te leren. Deze houten legpuzzel is voorzien van 12 uitneembare stukjes, voorzien van nopjes. De wijzers kunnen echt draaien, zo leert het kind al spelenderwijs de tijd. Kinderen vanaf 6 jaar oud leren op school klokkijken, dankzij de Hollandse houten puzzel hebben ze een streepje voor. Ook deze puzzel, met een paartje in traditionele klederdracht, is verkrijgbaar bij De Hollandse klompenwinkel.
 

Houten puzzel in 3D

Wie van Holland en een uitdaging houdt, vindt dit met de 3D houten puzzel. Deze puzzel in de vorm van een windmolen bestaat uit 20 puzzelstukjes. Moeilijker dan de legpuzzel, maar wel een echte uitdaging. De puzzel is geschikt voor verschillende leeftijden en is een leuk cadeau voor een verjaardag, de communie, een feestdag of bijzondere gelegenheid. Daarnaast is de 3D puzzel windmolen een origineel relatiegeschenk voor buitenlandse zakenrelaties of eigen werknemers. Alle houten puzzels vindt u in het assortiment van De Hollandse klompenwinkel.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »