De klomp als souvenir

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
De klomp als souvenir

Klompen worden sinds de middeleeuwen in grote delen van Europa gedragen. In Nederland zijn het voornamelijk de arbeiders en boeren die hier graag op lopen. Een klomp biedt voldoende bescherming tijdens de werkzaamheden, daarnaast houden klompen de voeten lekker warm.

Klompen horen bij de traditionele Nederlandse klederdracht. Hoewel ze nog steeds door boeren worden gedragen, is de klomp ook erg in trek als souvenir. Veel toeristen kopen de klomp als aandenken aan Nederland. Daarnaast is de klomp een relatiegeschenk voor buitenlandse zakenrelaties, maar ook om aan eigen medewerkers cadeau te doen.
 

De houten klomp

In Nederland worden klompen voornamelijk van wilgenhout of populierenhout gemaakt. Waar dit vroeger met de hand gebeurde, wordt de houten klomp nu machinaal gemaakt. Alleen het afwerken gebeurt nog met de hand. Vroeger liepen de boeren en arbeiders door de week op onbeschilderde of blank gelakte klompen, ook de gele klomp werd veel gezien. De vrolijk beschilderde klomp werd voor de zondag bewaard. De gele en blanke klompen worden nog steeds veel verkocht als souvenir, origineel cadeau of als draagklomp.
 

Naast de grote draagklomp is er ook de klomp sleutelhanger, magneet of geboorteklomp. Liefhebbers van Hollandse artikelen weten een geschenk met thema klomp zeker te waarderen.
 

Veel mogelijkheden met de klomp

Rondom het thema klompen is er veel verkrijgbaar. Het is even wennen, maar lopen op klompen biedt vele voordelen. Dit houten schoeisel kent een hoge isolatiewaarde. In de winter blijven de voeten altijd warm, terwijl u in de zomer geen last krijgt van zweetvoeten. Daarnaast is de houten klomp een veilige werkschoen. Klussen en tuinieren in of rondom de woning, de voeten zijn goed beschermd. Boeren dragen klompen graag vanwege het grote gebruiksgemak: gemakkelijk aan en uit te trekken. Draagklompen zijn verkrijgbaar in de traditionele kleuren of in een trendy kleur. Ook een afbeelding of eigen logo is mogelijk. Daarnaast kunt u kiezen voor een klomp met molen, Delfts blauw of voc klompen. Waar u ook voor kiest, de draagklomp is altijd van een kwaliteit zoals we die in Nederland kennen.
 

Geboorteklompen zijn kleine klompjes in een roze, blauwe of andere kleur. Deze klomp kan worden voorzien van de naam en geboortedatum van het kind. Dit is een zeer origineel kraamcadeau. De speciale klomp is verkrijgbaar in verschillende maten voor dreumes of peuter. Ook een kleiner klompje is mogelijk. De geboorteklomp is een aandenken voor het leven.
 

Een klomp als geschenk

Geef een iets anders cadeau, geef een klomp. Als relatiegeschenk zijn souvenir klompen erg populair. Nederland is een handelsland bij uitstek, het is belangrijk om het contact met buitenlandse zakenrelaties goed te houden. De banden worden verstevigd met een prachtig Hollands geschenk: klompen. Ook werknemers worden blij van een gift van eigen bodem.
 

De houten klomp houdt de voeten warm, waarom dan de draagklomp niet afwisselen met klomppantoffels? Iets om met trots te dragen: originele pantoffels voor de koudere maanden. Ook deze zijn in verschillende kleuren, designs en maten leverbaar, zowel voor volwassenen als kinderen. Uiteraard is deze warme en zachte klomp voorzien van antislip zool, veilig voor gebruik binnenshuis.
 

Een huwelijk, jubileum of verjaardag: met klompen kunt u alle kanten op. Laat een klomp beschilderen, kies voor een eigen foto of een traditionele beschildering. De klomp is leuk om te verzamelen, cadeau te krijgen of aan iemand te schenken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »