De leukste Delftsblauwe souvenirs

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
De leukste Delftsblauwe souvenirs

Als u een cadeau aan iemand die niet in Nederland woont wilt geven, wat koopt u dan? Waarschijnlijk denkt u gelijk aan drop, kaas, stroopwafels of tulpen. Dit zijn natuurlijk typisch Nederlandse producten die ook nog eens lekker zijn of heerlijk ruiken. Maar helaas zijn deze producten maar tijdelijk. Als ze op of uitgebloeid zijn heeft de ontvanger er niks meer aan. Daarom is het des te leuker om blijvende souvenirs te geven, iets waar de ontvanger echt iets aan heeft. Maar wat geeft u dan? Wij hebben wel een idee hoor. Wat dacht u van onze leuke Delftsblauwe souvenirs? Deze oer-Hollandse producten zijn hartstikke leuk om cadeau te doen of om voor uzelf te kopen. Want dat mag natuurlijk ook!

Delftsblauw en Nederland, een mooie combinatie!

Wanneer u denkt aan Delftsblauwe producten, denkt u natuurlijk aan Nederland en de prachtige stad Delft. Delftsblauw komt, zoals de naam al doet vermoeden, oorspronkelijk uit Delft. De eerste producten werden aan het einde van de 16 eeuw gemaakt. We kunnen dus wel zeggen dat deze traditionele producten nauw met onze geschiedenis verbonden zijn. In deze tijd was Delftsblauw alleen te betalen voor de rijkere families die dan ook graag pronkte met hun bezittingen. Het oude, echte porselein is nog steeds onbetaalbaar en zeer geliefd onder verzamelaars. Maar tegenwoordig zijn er gelukkig ook goedkopere producten met Delftsblauwe tekeningen verkrijgbaar. Deze Delftsblauwe souvenirs hebben een mooie prijs en zijn daarom hartstikke leuk om cadeau te doen.

Wat zijn Delftsblauwe producten eigenlijk?

De leukste Delftsblauwe souvenirs hebben een witte kleur met afbeeldingen in een typerende blauwe kleur. De witte producten met blauwe tekeningen zijn van zichzelf niet alleen hartstikke Hollands, de tekeningen laten ook oer-Hollandse taferelen zien. Bij veel souvenirs ziet u molens, tulpen, grachtenpanden, bloemen en kaas terugkomen. Allemaal Nederlandse symbolen dus. Eigenlijk vertelt ieder Delftsblauwe souvenir een eigen verhaal, een verhaal over Nederland en al haar schoonheden. Nog een ander kenmerk van deze producten is een veelvoud aan tekeningen. Ieder item laat meerdere taferelen zien waardoor u of de ontvanger van uw cadeau zeker niet snel uitgekeken raakt. 

Welke Delftsblauwe souvenirs zijn er?

We hebben het gehad over het ontstaan en het uiterlijk van de souvenirs. Maar er zijn natuurlijk ook hartstikke veel varianten verkrijgbaar. En het leukste is: de meeste varianten kunt u niet alleen neerzetten maar ook gebruiken! Delftsblauwe souvenirs om alleen neer te zetten zijn bijvoorbeeld de producten in de vorm van een windmolen en het traditionele kussend paartje. Deze staan erg leuk in een vitrinekast of op een buikkastje. Producten zoals een dienblad, weckpot, vaas en melkkan kunnen ook echt gebruikt worden. Vooral het melkkannetje en de weckpot zijn items die vroeger heel vaak in de keuken gebruikt werden. Daarnaast zijn er Delftsblauwe souvenirs die opgehangen kunnen worden zoals een klok of leuke magneten voor op de koelkast. Door de vrolijke afbeeldingen zorgen ze voor veel sfeer in iedere kamer.

De leukste Delftsblauwe souvenirs online kopen

Bent u ook zo enthousiast geworden over al die Delftsblauwe souvenirs? Dan hebben wij goed nieuws! Bij De Hollandse Klompenwinkel kunt u namelijk kiezen uit heel veel leuke en verschillende souvenirs. Bestellen is natuurlijk heel eenvoudig en u heeft ze ook nog snel in huis. Wilt u de bestelling graag cadeau geven? Dan kunt u deze ook op een ander adres laten leveren. Denkt u eens aan de vrolijke gezichten van de ontvangers bij het openen van de doos, helemaal omdat de verrassing natuurlijk onverwachts bezorgd is. Wij zijn er wel over uit: Delftsblauwe souvenirs zijn hartstikke leuk om cadeau te geven of natuurlijk om voor uzelf te bestellen. Want, op zen tijd mag u ook weleens een cadeautje voor uzelf kopen toch?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »