Houten tulpen als decoratie en souvenir

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • Geplaatst in houten tulpen
  • 0
Houten tulpen als decoratie en souvenir

Holland en tulpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er gaat dan ook een lange geschiedenis aan vooraf. In het tulpenmuseum te Amsterdam kunt u de geschiedenis van de tulp bekijken. Houten tulpen staan symbool voor Holland tulpenland. Deze kleurige bloemen van hout zijn prachtig ter decoratie, maar worden ook veel als souvenir verkocht. Toeristen vanuit de hele wereld associëren Nederland met zowel windmolens als tulpen. Er gaan jaarlijks dan ook duizenden van deze souvenirtjes over de toonbank. Niet alleen toeristen kopen de houten tulp veel: ook de troste Nederlander weet deze decoratie te waarderen. Ook in de voor- en achtertuin mooie tulpen hebben? De tulpenbol kan in oktober en november geplant worden. Deze bloeien van april tot juli. Onder een afdak kunnen houten tulpen de winterse óf zomerse tuin opfleuren.

Een vrolijk interieur met houten tulpen

Binnen het moderne interieur zien we steeds vaker natuurlijke materialen verschijnen. De houten tulp is een accessoire die goed binnen deze lijn past. Dankzij de ruime keus aan vrolijke kleuren zijn de houten tulpen in vrijwel ieder interieur in te passen. Zo zijn deze bloemen prachtig geschilderd in natuurlijke en glanzende kleuren. Een boeketje, vervaardigd van echt hout, is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, blauw of wit. Of kies een van de andere frisse kleurtjes. Ook gemengde boeketjes zijn verkrijgbaar. De boeketten van hout staan prachtig in een vaasje van natuurlijk materiaal, maar ook liggend is dit een opvallende decoratie. Daarnaast zijn boeketjes ook compleet in een Delfts blauwe vaas verkrijgbaar. Dat is decoratie van puur Hollandse bodem. Een losse Hollandse tulp staat elegant in een smalle hoge vaas of een speciale tulpenvaas. Niet alleen in de woonkamer, maar ook op de keukentafel, in de hal of in de slaapkamer komen de houten tulpen goed tot zijn recht.
 

Het mooiste cadeau komt uit Holland

In de 16e eeuw kwamen de eerste tulpenbollen naar Europa. Al eeuwenlang staat ons land bekend om de veelzijdige tulpenkweek. Houten tulpen zijn erg geliefd bij toeristen. Daarnaast vinden geëmigreerde Nederlanders het prachtig om een oer Hollands cadeau te ontvangen. Binnen het bedrijfsleven wordt deze bloem vaak als relatiegeschenk gegeven. Hiermee wordt blijk gegeven van de Nederlandse waardering richting (buitenlandse) zakenrelaties of klanten. Om anderen echt kennis te laten maken met de Hollandse traditie is er de houten tulp evenals de houten klomp. Deze oerdegelijke en decoratieve klompen zijn verkrijgbaar met houten tulpen in verschillende kleuren. Prachtig om aan de wand te hangen of ter decoratie neer te zetten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »