Klompen, trendvolger of trendsetter

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
Klompen, trendvolger of trendsetter

Zijn klompen trendy of worden ze dit in de toekomst? Klompen stammen al uit de oudheid en worden in de 21ste eeuw nog steeds gedragen. Dit geldt zowel voor de klassieke als de moderne klomp. Klompen werden vroeger met de hand gemaakt. Tegenwoordig gebeurt dit grotendeels machinaal. Alleen de afwerking vindt nog met de hand plaats. In bepaalde gebieden zijn het de arbeiders en boeren die op klompen lopen. Toch zien we steeds meer mensen die hier ook in en rondom het huis op lopen. Ideaal tijdens het klussen, maar ook vanwege de warmte die ze bieden. Ze zijn gemaakt van hout, dat een goede isolerende werking heeft. Wie op klompen loopt zal daarom niet snel last hebben van koude voeten. En zeg nu eerlijk: wie wordt niet blij van het vrolijke getik van houten klompen op de vloer? Denkt u erover om zelf op klompen te gaan lopen of deze cadeau te doen? De Hollandse klompenwinkel helpt u bij uw keuze.

Op klompen leren lopen

Niet iedereen kan zomaar op klompen lopen. Hier is in het begin enige oefening voor nodig. Mensen die nog nooit op klompen hebben gelopen zullen al snel een klomp verliezen. Bij het optillen van de voet gaat het mis: u verliest de klomp. Het helpt om de teen te krommen. Dit voorkomt uitschieten of verliezen van het houten schoeisel. In het begin kunt u mogelijk wat last krijgen van de wreef. U loopt immers op heel ander schoeisel dan u gewend bent. Net als bij schoenen het geval is: ze moeten ingelopen worden. Na enige tijd heeft u nergens meer last van en zitten ze comfortabel. Veel mensen kunnen daarna niet meer zonder klompen. Alle modellen uit ons assortiment zijn met zorg geproduceerd. U kunt dan ook een uitstekende kwaliteit verwachten.
 

Alle modellen op een rij

Er zijn grofweg twee modellen die het meest verkocht worden. Dit zijn de blanke onbehandelde klomp en de geel geschilderde met traditioneel motief. Van oorsprong droegen mensen door de week de blanke klomp en in het weekend een gekleurde, al dan niet met versiersel. Deze exemplaren vindt u bij ons allemaal terug. Gaat u voor puur natuur, kies dan zeker voor de blanke onbehandelde versie. Deze is niet beschilderd of gelakt. Hou hier rekening mee wanneer u er mee naar buiten gaat. Vocht of regen kan op het hout inwerken. De onbehandelde en geschuurde klompen zijn ook ideaal om zelf te beschilderen. Uw eigen naam, afbeelding of fantasie tekening, een persoonlijke klomp speciaal voor en door u gemaakt. Uiteraard ook een origineel cadeau voor een geliefde, familielid of goede vriend. Zet hier uw eigen trend mee.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »