Klompen uit Holland

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
Klompen uit Holland

Klompen zijn ideaal om te dragen tijdens werkzaamheden, klusjes of andere bezigheden. Nederlandse klompen worden al vele eeuwen gedragen. Het zijn de boeren en arbeiders die prettig werken op dit houten schoeisel. Het dragen van Nederlandse klompen biedt vele voordelen. Zo zitten ze comfortabel, houden de voeten warm en bieden veiligheid tijdens werkzaamheden.

Traditionele Nederlandse klompen

Vroeger werden Nederlandse klompen met de hand gemaakt. Het beroep klompenmaker komen we nog steeds tegen, hoewel een gedeelte van de productie machinaal gebeurd. Nederlandse klompen worden vanuit een blok hout gevormd. Dit gebeurt machinaal, waardoor de traditionele vorm precies kan worden nagemaakt. De afwerking gebeurt handmatig. Zoekt u Nederlandse klompen in de meest natuurlijke variant, kies dan zeker voor de blank geschuurde klompen. Deze zijn ongeverfd. Desgewenst kunt u ze zelf nog lakken of verven in uw gewenste kleur.
 

Klompen uit Nederland waren van oorsprong geel gelakt, vaak voorzien van een geschilderd patroon. Vroeger droeg de Hollandse boer of arbeider geel gelakte exemplaren wanneer hij aan het werk ging. Op zondag werden deze verruilt voor zwarte klompen, terwijl de vrouwen hun naturel klompen verruilde voor exemplaren met een vrolijk motief. Bent u op zoek naar traditionele klompen, dan zit u bij De Hollandse Klompenwinkel goed. We hebben de allermooiste Nederlandse klompen voor u geselecteerd. Deze zijn verkrijgbaar in geel gelakte of blank gelakte exemplaren, maar ook in vele andere kleuren en opdrukken.
 

Lopen op klompen

Bent u al gewend om op klompen te lopen, dan is het geen probleem om een paar nieuwe te kopen. Mensen die nog nooit op dit schoeisel hebben gelopen doen er goed aan om hierin te oefenen. Tijdens het optillen van de voet kromt u de tenen. Hierdoor blijft de klomp op zijn plaats een schuift deze niet van de voet. Het is een nieuwe manier van lopen die u al snel als prettig zult ervaren.
 

Onze klompen zijn geheel van hout vervaardigd. Hout heeft als voordeel dat het warmte goed isoleert. Hierdoor blijven uw voeten ook tijdens de koudere maanden warm. Alle Nederlandse klompen, behalve de blank gelakte, zijn waterafstotend. Dit maakt ze geschikt tijdens werkzaamheden zoals het sproeien van de tuin, het wassen van de auto of afspuiten van materialen. De Nederlandse klompen zijn zorgvuldig geschuurd. Vervolgens worden ze gelakt en eventueel afgewerkt met een motief of afbeelding. De blank gelakte zijn voorzien van een kleurloze drie lagen lak. Daarnaast hebben we onbehandelde klompen in het assortiment. Deze zijn rechtstreeks afkomstig vanuit de klompenfabriek.
 

Nederlandse klompen als souvenir

Onze Nederlandse klompen zijn leuk als souvenir of cadeau. Naast draagklompen vindt u ook andere klompartikelen in ons assortiment. Warme klomppantoffels, een praktische kurkentrekker klompje of een vrolijke klompsleutelhanger, we hebben voor elk wat wils. Verras een familielid of goede vriend die naar het buitenland is verhuisd. Vaak hebben ze heimwee naar Nederland en missen de typische Nederlandse producten. Nederlandse klompen zijn leuk om te versturen tijdens de feestdagen of een verjaardag.
 

Doet u zaken met het buitenland? De Nederlandse klomp is een origineel relatiegeschenk voor uw buitenlandse klanten, leveranciers en overige zakenrelaties. Het is mogelijk om de klompen te laten voorzien van het logo van uw bedrijf.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »