Klompen van Hollandse kwaliteit

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
Klompen van Hollandse kwaliteit

Klompen worden al eeuwenlang gedragen. Het zijn met name arbeiders en boeren die vaak op dit houten schoeisel lopen. Toch is het helemaal niet gek om ook thuis op klompen te lopen. Ideaal als veilig schoeisel tijdens klusjes in en rondom het huis, maar ook omdat klompen als schoeisel bijzonder zijn. De ambachtelijke klompenmaker is een beroep dat in Nederland nog steeds niet is uitgestorven. Daarnaast worden ze steeds vaker machinaal gemaakt. Sommige modellen zijn moeilijk verkrijgbaar. Bij de Hollandse klompenwinkel vindt u ze in alle soorten en maten, van een uitstekende kwaliteit. Van prachtig beschilderde modellen tot de meest pure vorm, alles is rechtstreeks afkomstig vanuit de klompenfabriek en wordt geleverd vanuit ons magazijn in Waspik.

Blank geschuurde klompen

Van boom naar klomp, de blanke klomp is het houten schoeisel in zijn meest pure vorm. Een boom wordt in moten gezaagd. Deze wordt weer in blokken verdeeld. Vanuit dit blok hout ontstaat de klomp. De productie verloopt tegenwoordig geautomatiseerd. Het afwerken gebeurt met de hand. De blanke klomp is zowel aan de binnenkant als de buitenkant gladgeschuurd. Deze is ongeverfd. Bent u fan van puur natuur, dan passen deze perfect bij u. Uiteraard kunt u ze ook zelf schilderen. Hiermee geeft u een persoonlijk tintje aan de klompen. Voor uzelf, maar ook mooi om cadeau te geven. De ongeverfde klompen bevatten geen beschermlaag tegen vocht en regen. Wenst u dit toch, maak dan gebruik van een blanke lak. Zo blijft de oorspronkelijke en natuurlijke kleur behouden.
 

De originele boerenklompen

De boerenklompen zoals we die van vroeger kennen zijn beschilderd met een origineel patroon. Alleen hier al aan herkent u het Hollandse model. Van oorsprong worden deze in een gele kleur gelakt. Ook is de boerenklomp verkrijgbaar in naturel gelakt. Weet u waar dit verschil vandaan komt? Vroeger droeg men onbeschilderde klompen door de week. Op zondag, met name tijdens de kerkgang, droegen de mannen zwart geschilderde klompen en de vrouwen naturel met een motief van bloemen. De geel gelakte exemplaren werden door boeren en arbeiders gedragen. De versieringen op klompen konden per regio of woonplaats verschillen.
 

Met geschilderde bies of schoenveters

Wat de versieringen betreft, de Hollandse klompenwinkel heeft alles in huis. De echte Hollander laat zien waar hij vandaan komt. We verkopen modellen die prachtig versierd zijn met bies, veters of vingerprint. Op zoek naar zondagse klompen? Deze zijn zo beschilderd dat het net lijkt alsof u zondagse schoenen aanheeft. Klompen staan bekend om hun warmte vasthoudende eigenschappen. Bovendien zijn ze stevig. Bestel de mooiste klompen voor uzelf of als cadeau. De kinderklompen zijn leverbaar in de maten 19 tot en met 35. De klompen voor volwassenen zijn leverbaar vanaf maat 36.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »