Maak uw tuin compleet met een vogelhuisje

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0
Maak uw tuin compleet met een vogelhuisje

Met een vogelhuisje lokt u vogels naar uw tuin. Met een beetje geluk zullen de vogels zich hierin nestelen. Dit zorgt voor extra gezelligheid. Het af- en aanvliegen van de ouders en het gekwetter van de jonge vogeltjes brengt de natuur dichterbij. Bovendien helpt u hier de vogels mee. Ze kunnen in een veilige omgeving hun jongen voortbrengen. Sommige vogels slapen zelfs in een vogelhuisje. Met een mooi vogelhuisje of nestkastje krijgt uw tuin extra sfeer.

Welke vogels trekt u aan?

Op het platteland krijgt u te maken met geheel andere vogels dan in de stadstuin. Op het platteland zijn het voornamelijk de zwaluwen, mussen en spreeuwen die in een nestkast nestelen. Woont u in een bosrijke omgeving dan ziet u veel boomklevers, winterkoninkjes of boomkruipers in uw tuin. Ook de grote bonte specht en de bosuil kunnen u met een bezoek vereren. De stadstuin wordt bewoond door huismussen, mezen en gierzwaluwen. Iedere vogel heeft zijn eigen voorkeur met betrekking tot een vogelhuisje. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke vogels u in uw omgeving mag verwachten. Hier past u het vogelhuisje op aan, rekening houdende met de grootte en de vliegopening.
 

De mooiste vogelhuisjes voor uw tuin

De standaard nestkastjes zien er niet altijd even mooi uit. Voor een persoonlijk tintje kiest u voor een bijzonder vogelhuisje. Wij zouden De Hollandse Klompenwinkel niet zijn als we geen Hollandse producten aan zouden bieden. Daarom hebben we voor u de mooiste puur Hollandse vogelhuisjes geselecteerd. Deze zijn verkrijgbaar in de vorm van een klomp, klokgevel, molen of een van de andere modellen. Leuk om naar te kijken, bijzonder wanneer hier een vogelgezin in huist.
 

Vogelhuisje in de vorm van een klomp

Het maakt de vogels niet zo heel veel uit hoe het vogelhuisje er van buiten uitziet. Belangrijker is dat het voldoende ruimte biedt en een niet te kleine of grote vliegopening heeft. De nestkasten of vogelhuisjes uit ons assortiment zijn geschikt voor de koolmees en pimpelmees, huismus, zwaluw, spreeuw en roodborstje. De klomp als vogelhuisje bestaat uit populierenhout en is glad geschuurd. Ook een geschilderde of gegraveerde uitvoering is mogelijk. Deze vogelhuisjes bevatten geen zitstokjes, dat is ook niet nodig. Zo voorkomt u dat roofvogels de kans krijgen het nest leeg te roven.
 

Originele Hollandse vogelhuisjes

Als trotse Nederlander mag het Hollandse vogelhuisje niet in uw tuin ontbreken. Onze vogelhuisjes zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Wat dacht u van een Zaanse wachtgevel huis, grachtenhuis, klokgevel of Zaanse Schans. Ook het vogelhuisje in de vorm van een molen mag gezien worden. Deze vogelhuisjes zijn prachtig beschilderd en tot in detail afgewerkt. Diverse vogels zullen hier met plezier in broeden. Daarnaast is het een lust om te kijken naar een van deze prachtige vogelhuisjes.
 

Graag geven wij u tips over het plaatsen van het vogelhuisje. Hang het huisje altijd op een rustige plek op. Richt de invliegopening bij voorkeur op het oosten of noordoosten, in ieder geval niet in de volle zon en uit de wind. Hang het vogelhuisje bij voorkeur in het najaar op. Zo kunnen de vogels aan het bijzonder vogelhuisje wennen én het vergroot de kans dat u in het voorjaar verrast wordt met een vogelgezin. De Hollandse Klompenwinkel heeft bijzondere en mooie vogelhuisjes in het assortiment. Voor uzelf of om cadeau te doen, daar wordt iedereen blij van.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »