De eeuwig leuke Delftsblauwe molens

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molder Media
  • 0
De eeuwig leuke Delftsblauwe molens

Als u in ons aanbod heeft gekeken zijn de Delftsblauwe molens u vast al opgevallen. Ze zijn mooi en hebben een heel aparte uitstraling door de kleur. Als u een verzamelaar bent van Hollandse producten of gewoon gek bent op Delftsblauw dan is dit een geweldig assortiment voor u. Graag vertellen wij u meer over de molens zij wij hebben zodat het zoeken hiertussen voor u makkelijker wordt. Delftsblauw is niet voor niets zo populair en ook wij zijn hier helemaal weg van. Lees verder en ontdek meer hierover.

Waar komt Delftsblauw vandaan

Ondanks dat het heel Hollands klinkt de naam Delftsblauw is het geïnspireerd door een andere cultuur. In de 16e eeuw werd namelijk voor het eerst door de Portugezen het Chinese porselein geïntroduceerd. Dit was erg duur om te produceren en veel mensen konden dat niet betalen. Daarom werd er een alternatieve variant van gemaakt. Er werd rood aardewerk beschilderd met witte verf en daarop werden blauwe afbeeldingen aangebracht. Dit leek op Chinees porselein alleen was het een stuk betaalbaarder. In het begin had het nog een echt Oosterse uitstraling en later werden hier steeds meer Hollandse afbeeldingen op gemaakt.

De verschillende molens verzamelen

Het is erg leuk om van de schattige molentjes alle verschillende opties te hebben. Ondanks dat deze allemaal Delftsblauw zijn lijken ze niet direct op elkaar. U kunt ze leuk uitstallen op een vensterbank of in een kastje. Een aantal producten kunt u ook gewoon gebruiken in het dagelijks leven zoals ene peper en zout stel of een waxinelicht houder. Er zijn ook molens die puur decoratief zijn en deze kunt u dus mooi uitstallen.

Niet alleen molens

Delftsblauwe molens zijn natuurlijk erg leuk om te verzamelen maar dit is niet het enige wat wij in deze stijl aanbieden. Hierdoor kan uw verzameling enorm groot worden als u dat zou willen. Wij bieden kleine souvenirs aan zoals het kussend paartje maar ook houten klompen welke u kunt dragen. Delftsblauw heeft een authentieke uitstraling waardoor veel mensen dit mooi vinden. Daarom is het zo leuk dat het aanbod hiervan zo divers is. Zeker de bruikbare spullen zijn erg leuk om te hebben. Zo kunt u dagelijkse situaties opvrolijken met leuke Delftsblauwe details.

Een Delftsblauwe molen cadeau doen

Een Delftsblauwe molen is niet alleen leuk om aan te schaffen voor uzelf. Daarnaast maken ze namelijk ook een geweldig presentje. U kunt alleen een molen geven als u het simpel wilt houden maar u kunt ook combineren met andere spullen in dezelfde stijl. Dit is erg leuk om te geven omdat u er bijna zeker van kunt zijn dat de ander het nog niet heeft. Zeker als u een gast heeft uit het buitenland zal dit een geweldig aandenken zijn aan hun bezoek aan ons kleine landjes. Een Delftsblauwe molen maakt een onwijs leuk cadeau om te geven voor verschillende gelegenheden.

Bekijk ons diverse assortiment en zie welke Delftsblauwe molens u goed zou kunnen gebruiken. Gaat u voor een melk kannetje of gaat u opzoek naar een nieuw peper en zout stel. Alles wat u maar kunt wensen is verkrijgbaar in de vorm van deze schattige molentjes.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »